logo_black

Antingen du vill ha ren avspänningsmassage eller behandlande massage får du alltid första gången sitta ner en stund och svara på en del frågor om hälsotillstånd och eventuella besvär, detta för att jag skall kunna lägga upp behandlingen på bästa sätt.

Därefter blir du ombedd att klä av dig på de delar av kroppen som ska masseras, men underkläder behålls alltid på!
Före en behandlande massage gör jag ibland en undersökning av musklernas rörlighet och status, och därefter får du lägga dig på massagebänken. Jag lägger en frottéhandduk över dig för att skydda dina kläder från massageolja och hindra dig från att bli kall.
Sedan känner jag på musklerna (palperar) för att hitta spänningar, myoser och triggerpunkter, och så börjar jag massera.
Vill du lyssna på rogivande naturljud eller musik sätter jag igång det.
Jag frågar alltid hur det känns och ber dig berätta om det gör ont eller känns obehagligt på något sätt.

Många tror att massage ska göra ont, men faktum är att effekten försämras av smärta. Musklerna försvarar sig reflexmässigt mot smärta genom att dra ihop sig, alltså raka motsatsen till vad man vill uppnå med massage!

Efter massagen känner du dig för det mesta lättare och rörligare och den första stunder kan du känna dig lite yrvaken.
Ett eller två dygn efteråt kan du ibland känna träningsvärksliknande symptom. Det är naturligt och ett tecken på att musklerna blivit bearbetade och detta symptom försvinner av sig själv.

bild62

:  Bramassage  :  Smedjegatan 48  :  231 70 ANDERSLÖV  :  070 421 63 03  :  malin@bramassage.nu  :

Startsidan   Kontakt   Vad är massage?   Hur går det till?   När är det bra?   När är det inte bra?   Etik och ansvar